آینده جستجوی آنلاین: ChatGPT چالش‌ها و فرصت‌ها

آینده جستجوی آنلاین: ChatGPT چالش‌ها و فرصت‌ها

OpenAI هفته گذشته بالاخره از محصول “ChatGPT Search” خود رونمایی کرد.رقیبی که خیلی‌ها آن را قاتل google می‌دانستند.

اما پس از معرفی این محصول و استفاده از آن بسیاری از کاربران دوباره به google بازگشتند. محصول جستجوی OpenAI از برخی جهات چشمگیر هست و نمایشی از این‌که یک رابط جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی در آینده چگونه می‌تواند باشد را ارائه می‌دهد. اما در حال حاضر، استفاده از آن به‌عنوان ابزار روزانه همچنان بسیار غیرعملی است. مانند دیگر جستجوگرهای هوش مصنوعی مشابه، مثل Perplexity و You.com، این ابزار پاسخ‌های مختصر را در قالبی زیبا ارائه می‌دهد: شما لینک‌هایی به منابع اطلاعاتی را در سمت راست دریافت می‌کنید؛ عناوین و خلاصه‌های کوتاه به شما یک بررسی سریع از صحت متن تولید شده توسط هوش مصنوعی ارائه می‌دهند. با این حال، در حال حاضر استفاده از ChatGPT Search برای کارهای روزمره عملی به نظر نمی‌رسد. ChatGPT Search برای نیازهایی که مردم بیشتر از Google استفاده می‌کنند، یعنی جستجوهای کوتاه ، قابل اعتماد نیست. جستجوهای کمتر از چهار کلمه، بخش عمده‌ای از جستجوها در Google را تشکیل می‌دهند؛ این‌ها معمولاً فقط چند کلیدواژه هستند که شما را به صفحه وب مورد نظرتان هدایت می‌کند. این نوع جستجوها آن دسته از جستجوهایی هستند که بیشتر مردم حتی به طور ناخودآگاه در طول روز انجام می‌دهند و Google در آن بسیار موفق است.
سم آلتمن این ویژگی را بسیار ستایش کرده‌است،  جستجو یکی از بزرگ‌ترین کسب‌وکارها در اینترنت است و نسخه OpenAI می‌تواند تهدید واقعی برای بزرگ‌ترین رقیب خود، گوگل، باشد.

Screenshot 2024 11 01 at 8.35.03PM
باید قبول کرد که گوگل یک محصول ۲۵ ساله است و جستجوی ChatGPT یک رقیب تازه وارد است. در یک پست وبلاگی، OpenAI اعلام کرده است که قصد دارد این ویژگی را بر اساس بازخورد کاربران در ماه‌های آینده بهبود ببخشد و به نظر می‌رسد که این می‌تواند زمینه سرمایه‌گذاری قابل توجهی برای این استارتاپ باشد. جستجوی ChatGPT در پاسخ به سوالات تحقیقاتی طولانی و نوشته شده بسیار خوب عمل می‌کند و باید گفت جستجوی ChatGPT در جمع‌آوری اطلاعات از چندین وب‌سایت و ارائه یک پاسخ مناسب در عرض چند ثانیه، عملکرد خوبی داشته است. اما از آنجایی که تمامی جستجو های انجام شده عبارات طولانی نیستند؛ OpenAI باید این جستجوهای عملی و کوتاه که مردم در طول روز انجام می‌دهند را بهبود بخشد تا بتواند گوگل را کنار بگذارد.

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است OpenAI در مورد این جستجوهای کوتاه با مشکل مواجه باشد. اولین دلیل این است که ChatGPT به موتور جستجوی مایکروسافت بینگ وابسته است که به طور گسترده‌ای به عنوان یک موتور جستجوی ضعیف‌تر نسبت به گوگل شناخته می‌شود.

دلیل دوم این است که مدل‌های زبانی بزرگ ممکن است به طور کلی برای این درخواست‌های کوتاه مناسب نباشند. این مدل‌ها معمولاً نیاز به سوالات کاملاً نوشته شده دارند تا بتوانند پاسخ‌های مؤثری تولید کنند، زیرا این امر به ایجاد یک الگوی آماری قوی برای تکمیل کمک می‌کند: این مدل نمی‌داند که افرادی که به دنبال “جوراب پنبه‌ای” هستند تقریباً همه می‌خواهند آن را بخرند و نه اینکه درباره منشأ این لباس اطلاعاتی کسب کنند.
Aravind Srinivas، مدیر عامل Perplexity(یکی دیگر از رقبای گوگل که مبتنی بر هوش مصنوعیاست)، در رویداد TechCrunch Disrupt درباره نحوه استفاده مردم از محصول خود نسبت به جستجوی گوگل صحبت کرد. او در این رویداد گفت: “میانگین تعداد کلمات در یک جستجوی گوگل بین دو تا سه کلمه است.” او افزود: “در Perplexity، این میانگین حدود ۱۰ تا ۱۱ کلمه است. بنابراین به وضوح، بیشتر استفاده از Perplexity مربوط به افرادی است که می‌آیند و مستقیماً می‌توانند سوالی بپرسند. در حالی که در گوگل، شما چند کلمه کلیدی را تایپ می‌کنید تا به سرعت به یک لینک خاص برسید.”

به هر حال OpenAI و Perplexity هر دو ادعا می‌کنند که بر روی بهبود عملکرد خود در این جستجوهای کوتاه کار خواهند کرد. تا آن زمان، بعید است که هیچ یک از این محصولات بتوانند به‌طور کامل جایگزین گوگل شوند. اگر OpenAI بخواهد دروازه اصلی اینترنت را جایگزین کند، باید یک دروازه بهتر بسازد.

65c4e3dc1d5d488c7a0f2a7a 20240208T0220 b1bc8257 b601 43b7 a124 d32038b1309e

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *