پیشرفت تکنولوژی در انیمیشن های کامپیوتری
mvmaryam2024-08-30T09:56:29+00:00«شرکت هیولاها» سال ۲۰۰۱ به روی پرده سینماها رفت. تولید این فیلم حدود سه سال طول کشید. این انیمیشن کامپیوتری با هزینه ۱۲۰ میلیون دلار تهیه شد و در سطح جهانی حدود ۵۰۰ میلیون دلار فروش کرد.
قبل از انیمیشن شرکت هیولا ها، در هیچ یک از انیمیشن ها داستان اسباب بازی ۱ و ۲ و همچنین زندگی یک حشره، بدن و یا سر کاراکتر ها مو نداشت. به دلیل اینکه ساخت یک سطح پوشیده از هزاران و یا میلیون ها تار مو، و همچنین محاسبات مربوط به نورپردازی و سیمولیت آن ها به نحوی که کاملا واقعی به نظر برسد از عهده کامپیوتر ها و نرم افزار ها خارج بود.
مو و خز مهمترین چالش در ساخت انیمیشن شرکت هیولاها بود که پیکسار با استفاده از کامپیوتر های بهینه شده و ارتقای قدرت نرم افزاری توانست از این سد این چالش به خوبی عبور کند.
آب در انیمیشن «در جستجوی نمو» (۲۰۰۳)
قریب به سه سال از دههی اول دو هزار میلادی سپری شده بود که دوستداران عرصه ی انیمیشن شاهد نقش بستن تصاویر در جستجوی نمو یکی دیگر از شاهکارهای پیکسار بر پرده ی سینماها بودند.
در ۳۰ می ۲۰۰۳ جهان به نظاره انیمیشنی می نشست که از نظر تکنیک های انیمیشن سازی یک سر و گردن از آثار سه بعدی پیش از خود بالاتر بود و سبکی نو را در مقابل دیدگان جهانیان قرار می داد.
«در جستجوی نمو» اثری است شگرف که در کنار توصیف جهان زیبای زیر آبها با هدف آموزش فلسفه و ایدئولوژی به کودکان پا به عرصهی سینما نهاده است. سینمایی که امروزه با ترکیب آموزش و تفریح بستری برای ارائه ی فلسفه به کودکان و بزرگسالان فراهم ساخته است.
پيكسار از زمان تاسيس، راه حل هاي مهمي را در بكار گيري گرافيك هاي كامپيوتري براي ساخت فيلم بوجود آورده است و در همين راستا اين شركت بهترين استعداد هاي جهان را در اين زمينه جذب نموده است. تيم هاي فني و خلاق پيكسار از سال ۱۹۸۶ با هم همكاري نموده و سه سيستم نرم افزار اختصاصي بسيار مهم را توسعه داده اند :
۱- ماريونت (Marionette)، يك سيستم نرم افزار انيميشن براي مدل سازي، انيميشن و نور پردازي
۲-رينگ مستر (Ringmaster)، يك سيستم نرم افزار مديريت توليد براي زمان بندي، هماهنگ سازي و پيگيري يك پروژه انيميشن كامپيوتري و
۳- رندرمن (RendrMan) يك سيستم نرم افزاري رندرينگ براي ايجاد تصوير با كيفيت بالا و مشابه واقعي كه پيكسار براي کارهي مورد استفاده قرار مي دهد و امکان استفاده از آن را با مجوز به شخص ثالث ميدهد.
در سال ۲۰۰۱ هيئت مديره آكادمي هنرهاي تصاوير متحرك و علوم، بهترين جايزه آكادمي(Oscar) را به اد كتمول (Ed Catmull) رئيس، لورن كارپنتر دانشمند ارشد و راب كوك معاون مهندسي نرم افزار، براي پيشرفت هاي قابل ملاحظه و چشمگير در زمينه رندرنيگ تصاوير متحرك كه در نرم افزار رندرمن پيكسار تبلور يافته، اعطا كرد. در سال۲۰۰۲، اتحاديه توليد كنندگان فيلم آمريكا، جايزه اول افتتاحيه اتحاديه را به پيكسار اعطا نمود كه دستاورد هاي چشمگير پيکسار در زمينه رسانه و تكنولوژي جديد را ثابت مي کند.
پيكسارمعتقد است كه تکنولوژي اختصاصي اش به انيماتورها اين امكان را مي دهد تا حركت شخصيت ها و چيدمان ها را در هر فريم بطور دقيق كنترل نمايند و بيانگر يك راه حل اساسي در هنر انيميشن است. حاصل آن يك «نگاه و حس» جديد به تصاوير با كيفيت، غني و زيبا و هيجان انگيز است كه دراين صنعت منحصر بفرد مي باشد. پيكسار به سرمايه گذاري كلان در اين سيستم هاي نرم افزاري ادامه مي دهد و معتقد است كه پيشرفت هاي بعدي منجر به افزايش بهره وري و بهبود كيفيت در ساخت فيلم هاي انيميشن كامپيوتري و محصولات ديگرش خواهد شد. تكنولوژي پيكسار همچنين تغيير، ويرايش و استفاده مجدد از تصاوير انيميشن را تسهيل مي كند و به كاهش ساعت كار و هزينه هاي توليد فيلم كمك مي كند.
نگاهی به چالش ها و تکنولوژی های استفاده شده در انیمیشن های پیکسار از اولین انیمیشن تمام کامپیوتری «داستان اسباب بازی» تا انیمیشن «دایناسور خوب»
داستان اسباب بازي كه در ۲۲ نوامبر ۱۹۹۵ به نمايش در آمد، بيانگر دستاوردهاي بيش از ۹ سال خلاقيت و تکنيک مي باشد. اين فيلم تحسين فراوان بينندگان را به همراه داشت و پرفروش ترين فيلم ۱۹۹۵ بود و ۳۶۲ ميليون دلار فروش داشت.
دیدگاهتان را بنویسید